Nyitva! 

Kiadó Üzletek Fesztiválja

2016. április 1. – május 1.

2016. április 1 – május 1.
Budapest
nyitvafesztival.hu
nyitvafesztival

A fesztiválon kiadatlan budapesti üzlethelyiségek nyílnak meg 1 hónapra és telnek meg élettel. A régóta parlagon heverő helyiségek felélednek, felfedve a bennük rejlő lehetőségeket – kiadásuk esélyei mérhetően nőnek. A beköltözők szervezetfejlesztési felkészítést kapnak és a tesztüzem időszakában megtapasztalják egy saját üzlet fenntartásának előnyeit és kihívásait.
Az 1 hónap alatt mind a tulajdonosok, mind a beköltözők nagyobb elköteleződés nélkül tehetik próbára együttműködésüket, hogy azt követően megalapozott döntést hozhassanak a folytatásról.
A tulajdonosok és beköltözők mellett a fesztivál egy harmadik szereplőnek is vitathatatlan nyereséget hoz: Budapestnek. Hiszünk benne, hogy az a város, ahol a lakosság használhatja és kihasználhatja a mellőzött erőforrásokat, egy fenntartható város, ahol teret kap a közösség, a tudás és a kreativitás.

A program a KÉK – Kortárs Építészeti Központ szervezésében, az International Visegrad Fund, a Kwaklab, az Üzleti Rendszerek és a Zarges támogatásával valósul meg.

Szakmai partnerek