A Rögtön jövök! program (BFÖ) szakmai fóruma és tájékoztatója

2013. december 13.

2013. december 13.
Rögtön jövök! Projekt Galéria
Bp. 1053, Kossuth Lajos utca 14-16.

Szakmai fórum és tájékoztató önkormányzatoknak és társadalmi vállalkozásoknak a Főváros Rögtön jövök! programjának terveiről és a KÉK Töltsd újra! programjával való együttműködéséről.

Milyen térigénye van ma Budapesten egy kisvállalkozónak, illetve mit vár egy kisvállalkozó a várostól? Milyen vállalkozásoknak felelhet meg egy nem belvárosi, belső kerületben lévő ingatlan kedvezményes használata (pl. a start upok, akik műhelyet, életteret keresnek)? Lehet-e egy civil kezdeményezésre gazdasági tényezőként tekinteni, hogyan függ egymástól a civil és gazdasági szféra mint ökoszisztéma? Megjelenhet-e egy önkormányzatnál a vállalkozói szemlélet és lehet-e ennek egyik eszköze a helyi vállalkozások támogatása az önkormányzati ingatlanok kedvezményes biztosításával? Mit adhat egy környéknek az innovatív kezdeményezések támogatása az életminőség, társadalmi integráció szempontjából?

Program

Indító beszélgetés: Finta Sándor Főépítész, Pistyur Veronika (Bridge Budapest), Nyári Júlia (Civil Horizont), Ágoston László (Kreater Társadalmi Innovációs Ügynökség). Moderál: Polyák Levente (KÉK)

Előadó társadalmi vállalkozások: Pozsár Péter (Reflekt Studio), Hepp Ildikó (Szárnyas Fejvadász), Simóka Nóra (Hiperaktív Sportegyesület), Schanz Judit (Töltsd újra!)

Fotógaléria: Dorkó Dániel

Az esemény Budapest Főváros Önkormányzata és a KÉK szervezésében, az NCTA Norvég Civil támogatási alap támogatásával valósult meg.