Kiadó Üzletek Fesztiválja

2014. szeptember 19. – október 19.

2014. szeptember 19. – október 19.
Budapest
facebook
web

A Nyitva! fesztiválon régóta kiadatlan budapesti üzlethelyiségek nyílnak meg egy hónapra és telnek meg élettel. A helyiségekbe beköltöző, feltörekvő kezdeményezések nagyobb elköteleződés nélkül próbálhatják ki egy bérelt üzlethelyiség előnyeit. A régóta parlagon heverő terek felélednek, felfedve a bennük rejlő lehetőségeket.

A fesztiválon résztvevő önkormányzati- és magántulajdonosok egy személyes, bizalmi kapcsolaton alapuló, újszerű ingatlanközvetítésre mondtak igent, mikor felajánlották kiadatlan helyiségüket. A beköltöző projektek palettája rendkívül színes: az utcai jelenlét nem csak a kiskereskedelem vagy vendéglátás számára jelenthet egyedülálló lehetőséget, de a társadalmi és kulturális vállalkozások számára is.

A tulajdonosok és beköltözők mellett a fesztivál egy harmadik szereplőnek is vitathatatlan nyereséget hoz: Budapestnek. Hiszünk benne, hogy az a város, ahol a lakosság használhatja és kihasználhatja a mellőzött erőforrásokat, egy fenntartható város, ahol teret kap a közösség, a tudás és a kreativitás. Szeretettel várjuk programjainkra és helyszíneinkre mindazokat, akik szintén hisznek vagy szeretnének hinni ebben!

Pályázat

A pályázási lehetőség lezárult.

A Nyitva! fesztivál a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szervezésében, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával valósul meg.

Fotó: Dorkó Dániel  Videó: Storm Media