A Nyugati Pályaudvar melletti terület átmeneti hasznosítása

Helyszínbejárás, közösségi ötletelés, beszélgetés

2014. február 5-6.

2014. február 5. szerda, 14.00-16.00
Nyugati Grund (Eiffel tér mögött)
2014. február 6. csütörtök, 18.00-20.00
Rögtön jövök! Projekt Galéria
1053 Bp. Kossuth L. u. 14-16.
Esemény   Regisztráció

A Nyugati pályaudvar, Podmaniczky utca és Ferdinánd híd által határolt terület és a rajta található épületek évek óta állnak kihasználatlanul. A hosszútávú fejlesztések elindításáig tartó átmeneti időszak lehetőséget adhat a területben rejlő adottságok megismerésére és közösségi, helyi értékteremtésre.

Az eseményen megismerhetjük a terület átmeneti hasznosításában érdekelt szereplők elképzeléseit és lehetőség nyílik a nyilvános, közösségi ötletelésre, az ötletek megvitatására is: Milyen funkciókat látnánk szívesen a tervezett szabadidős parkban? Milyen lehetőségek és rizikók rejlenek a terület átmeneti hasznosításában? Miként nevezzük az eddig névtelen területet?

Program - 1. nap

2014. február 5. (szerda) 14:00-16:00
Helyszín: Eiffel tér / Nyugati Grund

SÉTA A NYUGATI GRUND TERÜLETÉN
A nyilvános sétán lehetőség nyílik a terület és a Podmaniczky utca menti épületek bejárására.

KÖZÖSSÉGI ÖTLETGYŰJTÉS A HELYSZÍNEN
A bejárás mellett rövid, interaktív ötletgyűjtést tervezünk, amelynek során a résztvevők megismerhetnék a kerület már létező, nyilvános tervét és kifejthetnék ötleteiket, elképzeléseiket az átmeneti szabadidős negyed funkcióival és egy lehetséges jövőbeli elnevezéssel kapcsolatban.

A program ingyenes és regisztrációhoz kötött!

Program - 2. nap

2014. február 6. (csütörtök) 18:00-20:00
Helyszín: Rögtön jövök! Projekt Galéria
1052 Budapest Kossuth Lajos u. 14-16.

Nyilvános beszélgetés a Nyugati Grund átmeneti hasznosításáról

18.00-18.45 ELŐADÁSOK
/// Finta Sándor Budapest Főépítésze (Budapest Főváros Önkormányzata, Városépítési Főosztály) beszél az átmeneti hasznosítás szerepéről az új Integrált Településfejlesztési Stratégiában, különösképp a Nyugati pályaudvar melletti terület vonatkozásában.
/// Matus István Terézváros Főépítésze mutatja be a Terézvárosi Önkormányzat terveit az átmeneti, szabadidős, rekreációs hasznosításra vonatkozóan.
/// Szőllőssy Balázs, a KÉK LAKATLAN_Töltsd újra! programjának civil pályázója beszél a terület komplex fejlesztési lehetőségeiről.

18.45-20.00 KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS
Résztvevők: Finta Sándor (Budapest Főváros Önkormányzata), Matus István (Terézváros Önkormányzata), Szőllőssy Balázs (Podmaniczky Közösségi Tér), Csikai Mária (Kerékpáros Magyarország Szövetség)
Moderál: Polyák Levente (KÉK)

Fotógaléria: Keresztes István (1. nap), Dorkó Dániel (2. nap)

Az esemény a KÉK és Budapest Főváros Önkormányzata szervezésében, a NCTA Norvég Civil támogatási alap támogatásával, valamint Terézváros Önkormányzata partnerségével valósul meg.